fredag 4 juni 2010

Soppa, tomat och torrt bröd; När man

Första gången jag stötte på det här var hos Jamie Oliver, den italienska. Man har torrt ljust bröd kvar och vet inte riktigt vad man ska göra med det. Först smälter man lök och vitlök i olja. Sedan häller man på lite vitt vin och rätt mycket konserverade tomater, eller nu när säsongen är här skållade, skalade, och så en god buljong lägsta värme, och så kan man gå ut och dra kvickrot utan att befara att huset brinner ner. När man tröttnat på kvickroten och börjar bli härligt hungrig går man in i köket och skär brödet i marshmallowstora bitar , rör ner dem i soppan, tillsätter basilika, sjuder i fem minuter så att brödet får suga. Parmesan eller pecorino att riva över.
(Jag skulle tro att man kan ersätta brödet med mjukkokta bönor som blivit över.)

1 kommentar:

  1. Eskil Malmberg4 juni 2010 kl. 01:03

    Kulturen?: Gå in på buttertarordet.blogspot.com och läs om tio bra italienska böcker

    SvaraRadera