måndag 16 maj 2011

Hej Karl! Ärtstomp.

Naturligtvis kom jag att tänka på dig när jag läste matdelen i DN söndag. För mig är, genom morsan, ärtor, dåförtiden konserverade på burk, ett självklart tillbehör till torsk. Receptet är baserat på stekt torskrygg, ibland kan man föreställa sig anttman är förmögen, men det får bli ung en gång om året. Men, stompet tror jag mankan ha till det mesta; man kokar potatisen tilsammans med ärtor, mosar. E

2 kommentarer:

  1. Hej Eskil!

    På tal om torsk gjorde jag en jättegod gryta igår, med torsk, krossade tomater, paprika, lök och vitlök, samt... rökt renkött! Skulle egentligen haft svarta oliver, men glömde köpa så jag tog med lite rökt kött, bara en skiva eller två, hackat. Det blev perfekt!
    Karl

    SvaraRadera
  2. Hej Karl! Det låter väldigt gott. Jag vet inte varför rökt gris mår så bra tillsammans med fisk, men det blir bra. Jag ska prova detta. E

    SvaraRadera