onsdag 3 februari 2010

en batong rögat eller torkat fläsk

glömde jag; potatis, ägg, lök och fläsk.
Enklast är att riva rå potatis grovt, steka i saltat och pepprat smör, riktigt frasigt på båda sidor, man kan göra helpanna eller små plättar, servera med creme friache eller god yoghurt, fint skuren lök i en skål, och varför inte god salmorom.
Nästan lika enkelt är att riva potatis fint, blanda med mjölk och ägg i en bunke, salta, peppra, låta stå en stund medan några bitar fläsk smälter i en stekpanna, lite smör för att hjälpa till, inte för hög värme, för potatisen ska hinna mjukna, stek frasigt, ät de sparade fläskbitarna till.
Potatisfritata: skär potatisen i små fyrkanter,stek dem knapriga, vilket tjat, häll en omelettsmet över, stek i smör och olja tills du lätt kan vända fritatan med en stekspade, stek lite till, så ja, men det går också att mot slutet smula över lite feta eller grönmögelost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar