tisdag 2 februari 2010

köpa hem tillreda, njuta

det är förskräckligt hur förskräckligt omedveten man kan va. En vinter i mellersta Skåne ska durera i högst tre dygn, ofta i och för sig rent för hemsk då. Nu är den inne på en dryg månad. Jag har fått lära om en del. Det är inte dumt att ha något i frysen. Att frysa är i och för sig en konst, snabbt, att tina en ännu viktigare konst, långsamt, långsamt.
Att köpa hem är det viktigaste. Det är då man ska va noggrann. Har du skräp med dig hem i kassen kan du va hur skicklig som helst på att laga. Det kommer att smaka skräp ändå och förmodligen va det.
Det är underbart att göra sina inköp på Saluhallen i Lund eller någonstans på Möllan i Malmö. De har sina specialiteter och nosandet och sökandet är ett eget litet äventyr, men så kan man drabbas av en normal vinter och det gäller att ta en någorlunda viss bussresa. Då ät det skönt att Domus Krstd finns, några paket färs, älg-, kalv-, gris-. Fast egentligen är det enklare än så. Det man verkligen behöver när snön besvärar är potatis, lök, ägg och ost. Man får dock inte glömma att ge småfåglarna det de behöver.

2 kommentarer:

  1. vintern 2006 var illa den å.
    men inget slår denna som det verkar

    SvaraRadera
  2. ja, och sedan bäst vad det är tar eländet slut, talgoxen börjar låta och jag börjar otåligt vänta på att få berika maten med ramslök och nässlor

    SvaraRadera