fredag 3 december 2010

Garam masala

enär vintern är riktigt svinkall, i och för sig skiner solen just nu från klarblå himmel och ljuset lättar sinnet, men nog behövs det något hett att få upp värmen genom; det blir kycklingfilé, skuren snett över i strimlar, torrmarinerade i, ja, just det, garam masala, indisk krydda, smkakar lite som pepparkaka, och lite jalapenochile. Jag hade tänkt ha äpple i men dem äter koltrastarna upp och det är dem väl unt. Indiska kryddblandningar, man tänker väl främst på curry, spelar en framträdande roll i flera indiska romaner, t ex Rushdies Midnight´s children.

2 kommentarer:

  1. Arundhati Ray: De små tingens gud

    SvaraRadera
  2. Röda linser, i en soppa kryddad med garam masala, och det blev ett par bitar kycklingfilé över och Lena har varit i stan och handlat litta, så hon behöver nog något varmt/hett. Det är härligt enkelt: du smälter en halv gul lök i finfina bitar, g m och så röda linser och så hönsbuljong. E

    SvaraRadera