tisdag 7 december 2010

Julkorv

Det finns mat jag äter en, möjligen ett par gånger om året. Dit hör julkorv, lite häftigare kryddad än vanlig fläsk- eller köttkorv. Ett gott mos och så det viktigaste, en riktigt het senap; du kan prova att skäre ner lite chile i den. Det blir gott.

2 kommentarer:

  1. En gång i tiden när jag var mindre bekväm gjorde jag korv själv. Favorit var en som kallades fransk lantkorv. Utgå från ett vanligt korvrecept, men krydda med finfint skuren vitlök och någon nypa kummin. Låt den ligga i kyl och samsa smaker över en natt. Stek sedan långsamt i smör i panna. E

    SvaraRadera
  2. Fast fastän eller kanske p g a att jag blivit mer bekväm gör jag ibland en slags fuskkorv. Fusket består att jag inte plockar fram horn och fjälster utan helt enkelt gör en slags pinne av grisfärs, finfint hackad vitlök och italiensk eller provencalsk örtkrydda, en slags förlängda köttbullar, och sedan steker dem i panna i smör och olivolja. E

    SvaraRadera