lördag 8 januari 2011

att marinera kycklingfilé

för att sjuda den och sedan kunna ta en tunn skiva då och då. Charkuterier är kostsamma men den här kan man göra själv. Det finns två metoder. Den ena är att lagrimma, d v s lägga filén/filéerna i i någon trevlig vätska, varför inte vitt vin?, kanske några lagerblad, gärna några slantar chile och så får kycklingen simma några timmar och så sjuder man i lagom saltat vatten så där en kvart. Spara kokspadet, kan bli bas för en god, enkel soppa. Du kan också torrmarinera och egentligen är det bara fantasin som kan sätta stopp. Strö smaker du tycker om över kycklingen, droppa lite olja över, låt ligga några timmar, vänd då och då, och sedan som ovan. Du sparar spadet och låter pippin svalna och skär sedan i tunna skivor. E

1 kommentar:

  1. Kultur då? Ja, varför inte Nevil Shutes fina Fem svarta höns, fast det är klart äter man upp kycklingar blir de inte höns.

    SvaraRadera