torsdag 8 april 2010

scilla

har varit ute i em och räfsat fram scillor och lyssnat på mesar. Underbart, om några dagar är slänten helt blå, men det är inte bara sådant som är trädgårdsarbete, det ingår också att klippa bort alla nät som mesarna fick fet, nödvändig föda ur när snön jävlades. Middagen ikväll blir kycklinglever -se nedan - och om vädret håller sig kanske vi påpälsade kan äta den ute och njuta av blånaden.

3 kommentarer:

  1. fast, jag gör lite annorlunda den här gången. Först torrmarinerar jag levern under rikligt med nymalen svartpeppar och en nypa oregano någon timme. Sedan smälter jag på låg värme ur fettet ur några skivor rökt fläsk (se nedan), sedan lägger i samma panna, efter att ha lagt fläskbitarna åt sidan - de får komma tillbaka precis mot slutet-, på något högre värme en klick smör, och så levern, och så en halv, fint skuren lök, mot slutet, strax före en slatt vin, och så sänka värmen, och mot slutet creme fraichen. Pasta till hands.

    SvaraRadera
  2. Jag vill oxå ha scilla
    Men man kan se lite barmark i trädisen nu
    några aklejor som stretar o n¨n kungsängs som är på väg
    men snart så

    SvaraRadera
  3. Lena påminde mig medan vi njöt om en ännu godare variant; sherry och rätt tjocka skivor av champinjon, eller varför inte stensopp om man snubblat på sådana, stekta i smör i annan panna, och så stoppa ner hos levern och så en bra slatt sherry och så koka ihop. Man kan t o m strunta i levern.

    SvaraRadera