tisdag 30 november 2010

Haren springer

och en hel del andra harrromaner, viktigt läsvärda, me haren var en filé jag råkade hitta i frysen, och så blir det en harechiliconcarne, koka kidneybönor långsamt i först osaltat vatten, sedan efter sådär en halvtimme en gnutta salt, lite vitlök, en gefla massa jalapeno, och så när det är nästan färdigt, små, faktiskt brynta tärningar av harfilén, och så är det klart.

4 kommentarer:

  1. Lovisa-som-kan-skriva.30 november 2010 kl. 10:48

    haren springer..
    ja, så jävlar att den gjorde! den korsade grässlätten när jag masat mig upp för mosebackes helvetes-trappor härom dagen. jag hade gärna bytt med haren. alltså bytt skepnad, du vet. eller ben åtminstonde. det hade underlättat bestigningen.
    ialla fall, jag har ett dilemma du bara måste säga nåt om! en sthlmare (tänk afternoontea-drickare på berns), menade f.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t bestämmt att scones ska ätas med nån slags grädde och sylt. det är det enda rätta enligt honom. det sanna, det ursprungliga. men, jag protesterade! jag menar, scones käkar man defernitivt med smör och ost, som vilken macka som helst. då höll grädde-och-sylt-snubben på att trilla av pinnen.
    så alltså, eskil, du som har mat-koll, vad säger du??

    SvaraRadera
  2. Lovisa-som-kan-skriva.30 november 2010 kl. 13:48

    nej, jag menar afternoontea-drickare på grand hotel.

    SvaraRadera
  3. Oj, Lovisa, den hälsningen blir jag glad av. Scones, förutom att det är roligt att baka dem, ska ätas varma med smör och ost. Jag har en gång gått backen, tillsammans med min svåger, vi gick från från Zinkensdamm och visst blev det en makalös utsikt över Sthlm. Har du läst första kapitlet i Strindbergs Röda rummet? Annars, gör det! Du som kan skriva, för det kan du verkligen, kommer att gilla det; där är fart och fläkt. Eskil

    SvaraRadera
  4. Författaren till Haren springer är John Updike. E, Oskar

    SvaraRadera