måndag 8 mars 2010

Våra söner är eminenta matlagare

kan väl passa den åttonde mars; vilket naturligtvis gör oss glada och kanske har vi också en liten anledning att vara stolta, för måltiderna var alltid viktiga hos oss, varje dag, från frukost, på helgerna lunch, men framför allt middagen, och gärna något litet gott framför TVn på kvällen. Kanske var det egenbakade brödet, ofta typ baguette, det allra viktigaste. Egentligen är det så enkelt att baka sitt eget bröd, man blandar vatten med jäst och så mjöl, och så knåda knåda knåda, vilken biceps, bättre än gym, och så låta jäsa och så när det är klart, inte så himla noga om man det tar för lång tid, bakar man den form man vill ha och så värme man ugnen och när den är beredd gräddar man och så är det färdigt och så kan man inte hia sig utan skär en skiva och låter en klick smör smälta på den.

När jag började baka bröd var det av nyfikenhet, men tyvärr också för att det inte fanns gott bröd att tillgå; så är det, tack love, inte längre, gott bröd finns att köpa så gott som överallt, spännande varianter, men hembakat har en nära känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar