måndag 24 maj 2010

Durummjöl gör skillnad

Som tidigare meddelats har jag plockat fram min fula röda pastamaskin. Den är bra att ha nu när man väntar på bättre potatis. Recept på hur man gör egen pasta finns i de flesta baskokböcker. Ofta står det att man ska använda vetemjöl och det går bra, men det blir ännu mycket bättre med durumvete. Nu är det också så härligt att man kan plocka nässlor. Förväll dem, krama ur vätskan, hacka fint och blanda och blanda i pastadegen. Sedan räcker det med en god riven ost.

1 kommentar:

  1. Åh, jag kommer ihåg när mina pojkar var små och vi var på hemväg från Skåne. Vägen gick via Glimmingehus och er i Kivik. Vi ringde någon timme i förväg. Du förberedde pastan och stod beredd att få hjälp av Måns och Jens när vi kom fram. Valsa pasta var roligt, men inte att äta - det kunde ju inte vara spaghetti.
    Vi föräldrar uppskattade då som nu att du gjorde dig besvär som det heter. Men allra mest uppskattade vi dig för att du tog det så lugnt med att pojkarna inte åt av pastan. Tror du helt enkelt gjorde dom varsin smörgås istället. Stort, storebror!

    SvaraRadera