torsdag 28 april 2011

Elsa Beskow, gris och rabarber

"Jag vill opp, jag vill opp, sa rabarberknopp"
Nu är rabarberns tid och idag ska vi avnjuta den så här: Steka vars en fläskkotlett, dock inte för länge, kan bli torr, och så mot slutet fina skivor av salladslök och, ja, just det, rabarber, och så mot slutet en liten slatt calva, vilken alltid förstärker smaken på griskött.

4 kommentarer:

  1. Jag vill gärna berätta att inspirationen kommer från spännande matsidor i senaste numret av Vi, 5 2011, men jag har förenklat väsentligt. E

    SvaraRadera
  2. Calvados är en utmärkt smakhöjare för gris, men också för fågel och för gommen. E

    SvaraRadera
  3. Om du går till bolaget och söker efter ovanstående kommer du att kamma noll; Marsala!. De gamla fabrikshänderna får allt lättare att slinta, men marsala och kalv är en höjdare. E

    SvaraRadera