lördag 5 mars 2011

Lördaglunch, en nätt liten pyttipanna

Jag har mycket svårt att slänga något ätbart och tycker därför mycket om kylskåpstömmare. Det kan vara risotto om det är ingredienser som passar för sådan. Det går att berika soppor. Bäst är nog dock pyttipanna. Det har blivit en god bit kött över. Först behöver man emellertid skala potatis och skära den så smått man någonsin kan och så steker man den gyllenbrun.
I går åt vi fin rostas, ja, oxe, då. Vi hade ett vitlöks- och kaprissmör till. Idag blir det enkelt; potatisen, som sagt, steks i kryddsmöret och under tiden skär jag också köttet pyttesmått, men det ska precis som den pyttefint skurne rödlöken få komma med först mot slutet. Stekt ägg? Gärna! Rödbetor? Gärna!
Våren, klarblå himmel, hänger över Sätaröd.
OP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar