tisdag 19 januari 2010

aubergine- och pastagratäng

låter ju inte så mycket säsong och närodlat, men, så står man där i den lilla hörnbutiken vid Möllan och där ligger fantastiska, små, fasta, svartglänsande frukter och jag är inte mer än människa.
Skär auberginer i centimetertjocka skivor, bryn dem i olivolja och när de tagit lite färg häller du krossad tomat i pannan, tillsätter lite fint skuren vitlök. Sjud en stund. Konsistensen ska vara tjock.
Koka lämplig, inte alltför tunn, pasta mjuk.
Smörj en ugnsform, lägg såsen i botten, den avrunna pastan ovanpå, häll försiktigt lite vispgrädde över, riv ost att toppa med, gärna parmesan, men om du tillhör pecorinogänget, är det lämpligt. Ugnen på tvåhundratjugofem, när osten är gyllne och bubblar är det klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar